Teambalans

Nog niet zo lang geleden waren managers en recruiters allemaal op zoek naar die schaarse rockstar-ninja designers. Op zoek naar unicorn designers met uitmuntende vaardigheden en adembenemend CV? De superhelden designers zouden eindelijk de business in beweging brengen en resultaten behalen. De waarheid is dat ze dat inderdaad zouden kunnen, maar wel tegen een hoge prijs: een verziekte teamgeest.

De meest inspirerende ontwerpers zijn vaak T-shaped. Op een lijn van pure generalist naar specialist, ligt de T-shaped ontwerper in het midden. Hij valt op door zijn goede designkwaliteiten en uitmuntende sociale vaardigheden .

In mijn ervaring zijn de beste teams evenwichtig en divers. In zulke teams wordt iedereen gerespecteerd, gestimuleerd en gelijk behandeld. Een gezond team is zo veel sterker dan een team dat is samengesteld rondom die ene zeer getalenteerde unicorn. Een team weet zoveel meer dan een individu. Uiteindelijk wordt de teamgeest altijd geschaad als er altijd eerst weer naar de rockstar-ninja super designer wordt gekeken. Dat vertraagd en heeft een negatieve invloed op de motivatie en de kwaliteit van het werk.

Een goed ontwerp weerspiegelt het karakter van de mensen die eraan werken. We hebben vaak de neiging om te geloven dat ons werk draait om het schuiven van lijnen in Sketch of het verfijnen van prototypes in Invision, maar goed ontwerp is ook een soepele flow tussen teams. Teams die echt geven om hun werk en de gebruikers van het product.

Voor een goede teambalans moeten teamleden zich veilig voelen om zich uit te spreken indien er iets niet goed gaat. Of wanneer user stories de verkeerde kant op lijken te gaan; in tegenspraak zijn met waar ze in geloven. Teamleden moeten de vrijheid ervaren om hun werk te doen op een manier die ze zelf het best vinden. Dat is de ware kracht van het team: de omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Om zijn mening te geven. Om “Nee” te zeggen. Om een nieuw, misschien wel vreemd idee voor te stellen. Maar ook om je eigen groeipad te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *